Andijvie à la crème

  • 1 flinke krop andijvie (circa 600 gram);
  • 20 g bloem
  • 20 g boter
  • 200 ml melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Snij de andijvie in reepjes en was grondig. Doe de andijvie met aanhangend water en wat zout in een pan. Breng aan de kook en laat in 10 minuten gaar worden. Giet af en laat de andijvie goed uitlekken in een vergiet.

Maak ondertussen de saus. Laat de boter smelten in een pannetje met dikke bodem. Roer de bloem er dan door en roer goed door. Laat dit in een paar minuten gaar, maar niet bruin worden. Voeg dan de melk beetje voor beetje toe en blijf roeren zodat er geen klontjes kunnen ontstaan. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Meng de saus door de andijvie en bestrooi met wat nootmuskaat.

Lekker met gekookte aardappels en gehaktballen.

Print Friendly

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 ratings