Bananenbrood met walnoten

Heb je wat bruine, overrijpe bananen over? Perfect! Dan kun je dit heerlijke bananenbrood maken!
Wat heb je nodig;

1 ingevette cakevorm;
250 g zelfrijzend bakmeel;
1 snufje zout;
115 g zachte roomboter;
125 g basterdsuiker;
1 zakje vanillesuiker;
2 eieren;
3 grote of 4 kleine rijpe bananen;
3 handjes walnoten (of pecannoten), in stukjes.

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng de boter, de suiker en de vanillesuiker in een mengkom tot een glad beslag. Voeg de eieren toe en mix goed door. Prak de bananen op een bord en voeg samen met de walnoten toe aan het boter/suiker mengsel. Roer alles goed door elkaar. Zeef het bakmeel boven de komen en voeg ook het zout toe. Meng dit alles tot een stevig beslag. Giet dit in de ingevette cakevorm (of broodbakblik).
Zet dit 60 minuten in de oven.
Laat het daarna 5-10 minuten afkoelen in de oven met de deur op een kier.  Haal dan het brood uit de oven en stort op een rooster waar het verder kan afkoelen.

En genieten maar!

Print Friendly

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating