Bananenijs (zonder ijsmachine!)

Dat iets simpels heel lekker kan zijn, bewijst dit recept. Zonder ook maar een grammetje suiker toe te voegen, is dit een heerlijke zoete traktatie op een zomerse dag.

Wat heb je nodig?

  • 2 overrijpe bananen
  • 1 diepvries
  • 1 keukenmachine

Verwijder de schil en snij de bananen in plakjes. Deze vries je in (minstens 12 uur van tevoren). Daarna pureer je ze in de keukenmachine tot er een gladde, romige puree ontstaat. Je kunt dit in principe meteen eten, maar het is lekkerder om het dan nog even een uurtje terug te zetten in de vriezer. Serveer zo, of met een handje blauwe bessen of een scheutje chocoladesaus.

Wat variaties op het basisrecept (de mogelijkheden zijn eindeloos):

  • Voeg twee eetlepels pindakaas toe.
  • Voeg 100 g aardbeien of blauwe bessen toe.
  • Voeg 50 ml (amandel)melk toe.
  • Voeg kokosrasp toe.
  • Voeg stukjes chocola toe.

 

Print Friendly

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating