Bloemkool à la Barbara

  • 1 kleine bloemkool;
  • 220 gr. rundergehakt;
  • 2 uien, gesnipperd;
  • ca. 500 g aardappelpuree (liefst zelfgemaakt);
  • 1 eetl kerriepoeder plus wat extra;
  • peper en zout;
  • geraspte kaas;
  • olie om te bakken.

Verdeel de bloemkool in roosjes en was ze (je hebt ongeveer 450 gr nodig). Kook de bloemkool circa 10 minuten in gezouten water en giet af.
Braad het gehakt rul in een braadpan. Doe de gesnipperde uien en de kerriepoeder erbij en braad tot alles gaar is. Kruid met peper en zout.

Vet een ovenschaal in en doe het gehaktmengsel onderin de schaal. Dek het gehakt af met de roosjes bloemkool. Bestrooi met wat kerriepoeder en eindig met de aardappelpuree. Hierover gaat de geraspte kaas.
Zet dit in een voorverwarmde oven van 200 graden Celcius. Indien alles nog warm is, is 15 minuten genoeg. Anders duurt het zo’n 40 minuten.

Serveer met jus.

Print Friendly

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating