Bloemkool “brood”

Fijn alternatief voor brood als je een low carb dieet volgt. Recept van twosleevers.com

2 cups bloemkoolrijst;
0,5 theelepel knoflookpoeder;
0,5 theelepel peper;
0,5 theelepel zout;
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden;
1 cup geraspte mozzarella;
0,25 cup geraspte Parmezaanse kaas;
2 eieren.

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de eieren, de bloemkool, de kruiden en de mozzarella in een keukenmachine en meng alles goed. De bloemkool is dan nog fijner geworden. Verdeel dit mengsel over de bakplaat in een rechthoekige vorm – maak het plat met de achterkant van een lepel tot een dikte van een halve centimeter ongeveer. Bak dit gedurende 30 minuten op 175 graden.

Neem uit de oven, verdeel de Parmezaanse kaas erover en zet nog drie minuten onder de grill. Snij het “brood” in stukken.

 

Print Friendly

Recipe Rating

  • (4 /5)
  • 2 ratings