Bloemkool tahini

Dit is een lekker bijgerecht dat heel makkelijk te maken is door middel van de airfryer. Eerlijk gezegd, vind ik de bloemkool al lekker zonder de tahinisaus, maar dit geeft het net dat beetje extra.

Voor de bloemkool:
1 bloemkool, in roosjes;
4 eetlepels olijfolie;
1 theelepel komijnpoeder;
0,5 theelepel zout.
Doe de roosjes in een kom en voeg de olie, de komijn en het zout toe. Roer goed door zodat de roosjes aan alle kanten bedekt zijn. Doe deze in de airfryer (voorverwarmen hoeft niet): 175 graden, 20 minuten. Roer halverwege om.

Maak ondertussen de saus:
2 eetlepels tahin;
2 eetlepels heet water;
1 eetlepel citroensap;
1 theelepel knoflookpuree;
0,5 theelepel zout.
Meng de ingrediënten in een ruime schaal waar de bloemkool in past. Roer tot er een gladde saus ontstaat.

Zodra de bloemkool gaar en bruin is, voeg je de roosjes toe aan de schaal en meng je het met de saus.

Print Friendly

Recipe Rating

  • (4 /5)
  • 1 rating