- 170 gram (volkoren) pasta
- olijfolie
- 1 ui
- 1 courgette
- 300 gram broccoli
- 175 gram gerookte kipfilet
- 100 gram roomkaas met knoflook
- 1 teentje knoflook
- 1/5 dl witte wijn of (kook)water
- 100 g geraspte jong belegen kaas
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de pasta beetgaar.
Verhit olie in een hapjespan. Bak de ui en voeg de courgette al roerend toe. Bak circa 5 minuten. Voeg de broccoliroosjes toe en bak deze een paar minuten mee. Doe dan de knoflook en de Italiaanse kruiden erbij. Voeg de stukjes gerookte kipfilet en de witte wijn (of water) toe. Doe de kruidenkaas erbij. Laat dit al roerend smelten. Breng alles op smaak met zout en peper. Meng met de pasta en stort dit geheel in de ovenschaal. Strooi de kaas erover. Zet de schaal circa 20 minuten in de oven zodat de kaas smelt en bruin wordt. Smullen maar!
– Vervang voor een lichtere versie de helft van de roomkaas door ricotta.
– Vervang de courgette door 1/2 bloemkool (15 minuten koken), de roomkaas door 100ml (soja)room en 1 eetl mosterd en de italiaanse kruiden door tijm.
Rate this recipe
2 People Rated This Recipe
Average Rating