Butter chicken uit de instant pot

Deze Indiase Butter Chicken lijkt qua recept erg op Tikka Masala. Het is echter romiger en iets minder kruidig van smaak. Ik maak hem met kokosmelk, al is het origineel met veel boter (vandaar de naam) en room. Omdat het makkelijk is, maak ik dit recept graag en vaak.

  • 1 blik tomatenblokjes (400ml)
  • 4-6 kipdijfilets
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 3 tenen knoflook
  • 2 theelepels garam masala
  • 1 theelepel milde paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 snuf zout
  • eventueel 1 theelepel cayenne peper

Om af te maken

  • 1 stukje boter
  • 200ml kokosmelk

Doe de tomatenblokjes met het sap in de instant pot. Pers of snijd de knoflooktenen fijn. Verdeel deze samen met alle kruiden over de tomatenblokjes en roer goed door. Voeg tenslotte de kippendijen toe. Deze druk ik in de saus.

Sluit het deksel en controleer of je ventiel dichtstaat. Met de Manual of Pressure cook knop selecteer je “high pressure”. Zet de timer op 10 minuten.
Ik laat na afloop geleidelijk de druk eraf lopen (circa 15 minuten), maar je kunt ook meteen het ventiel open zetten (quick release).
Haal de kippendijen uit de pan en maak de stukken kleiner met behulp van een vork. Pureer de saus in de instant pot met een staafmixer. Selecteer de Saute functie en smelt de boter door de saus. Voeg de kokosmelk toe en laat inkoken tot de gewenste dikte. Roer de kip door de saus.
Lekker met (zilvervlies)rijst en een groene groente: sperziebonen of broccoli.
Eet smakelijk!
Print Friendly

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating