Deze Indiase Butter Chicken lijkt qua recept erg op Tikka Masala. Het is echter romiger en iets minder kruidig van smaak. Ik maak hem met kokosmelk, al is het origineel met veel boter (vandaar de naam) en room. Omdat het makkelijk is, maak ik dit recept graag en vaak.
- 1 blik tomatenblokjes (400ml)
- 4-6 kipdijfilets
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 3 tenen knoflook
- 2 theelepels garam masala
- 1 theelepel milde paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 snuf zout
- eventueel 1 theelepel cayenne peper
Om af te maken
- 1 stukje boter
- 200ml kokosmelk
Doe de tomatenblokjes met het sap in de instant pot. Pers of snijd de knoflooktenen fijn. Verdeel deze samen met alle kruiden over de tomatenblokjes en roer goed door. Voeg tenslotte de kippendijen toe. Deze druk ik in de saus.
Rate this recipe
8 People Rated This Recipe
Average Rating