Can­nel­lo­ni met spi­na­zie en ri­cotta

Romige ovenschotel. Comfort food.

  • 1 ui, gesnipperd;
  • 1 teen knoflook, in stukjes;
  • 2 el olie om te bakken;
  • 250 g rundergehakt;
  • 600 g verse spinazie of 450 g diepvries spinazie;
  • 250 g ricotta (bakje);
  • 6 zongedroogde tomaatjes (op olie), in stukjes;
  • 1 mespunt nootmuskaat;
  • peper en zout
  • 250 g cannelloni (pak);
  • 1 pakje tomato frito;
  • 75 g geraspte kaas.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verhit de olie en fruit de ui 2 min. op laag vuur. Zet het vuur hoger en bak het gehakt en de knoflook 2 min. mee.
Voeg de spinazie toe en laat slinken of ontdooien. Neem van het vuur en meng het met de ricotta en de zongedroogde tomaatjes. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Laat dit een beetje afkoelen.

Vet ondertussen een ovenschaal in en verdeel de helft van de tomato frito over de bodem. Vul de cannelloni met het gehakt­-spinaziemengsel. Leg naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel de rest van de tomato frito over de schaal en strooi daarover de geraspte kaas.
Bak de cannelloni in ca. 40 min. goudbruin en gaar in de oven.

Lekker met een groene salade.

Print Friendly

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating