Caponata

Heerlijk gerecht uit de Siciliaanse keuken

  • 3 grote aubergines;
  • 3 paprika`s;
  • olijfolie;
  • 400 gr rijpe tomaten;
  • 2 uien;
  • 1 stengel bleekselderij;
  • 1 eetl gezouten kappertjes;
  • 200 g groene olijven zonder pit;
  • een handjevol verse basilicum;
  • zout en peper;
  • 2 theel kristalsuiker;
  • 5 eetl rode wijnazijn.

Snij de aubergines en paprikas in dobbelsteentjes. Bak de aubergine op hoog vuur in olijfolie. Schep om. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak de paprika op middelhoog vuur in olijfolie. Ontvel de tomaten. Druk ze door een zeef. Snij de uien en selderij in stukjes. Blancheer de selderij in kokend water. Spoel het zout van de kappertjes.

Fruit de uien op middelhoog vuur in een diepe braadpan met deksel goudbruin. Voeg de selderij, kappertjes en olijven toe aan de ui en draai het vuur laag. Voeg dan de gezeefde tomaten, wat basilicum, zout en peper toe. Houd het vuur laag en schep de groenten om. Los de suiker op in de azijn en voeg de wijnazijn, paprika en aubergine toe. Draai na enkele minuten het vuur uit. Laat de Caponata afkoelen. Garneer met basilicum en serveer op kamertemperatuur.

Lekker met brood

Print Friendly, PDF & Email

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 ratings