Courgette gevuld met tonijn

Wat een heerlijke combinatie: de courgette, tomaten en tonijn smaken geweldig samen. Daarnaast is dit ook nog eens heel snel klaar!

Wat heb je nodig:

2 Courgettes;
1 blikje tonijn op olijfolie (145 gram);
150 ml passata;
1 eetl Italiaanse kruiden;
10 bolletjes mozzarella;
eventueel wat kleingesneden champignons;
zout en peper.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Warm de oven voor op 200 graden. Was de courgettes en halveer in de lengte. Schep het binnenste uit de courgettes, snij fijn en doe in een ruime schaal. Leg de courgettehelften op de bakplaat en laat 15 minuten voorbakken in de oven. Laat de tonijn uitlekken.

Voeg aan de schaal met de courgettestukjes ook de passata, de kruiden en de uitgelekte tonijn toe. Breng op smaak met peper en zout en meng. Indien je champignons hebt, dan roer je deze er nu ook door. Snij de mozzarellabolletjes doormidden en houd apart.

Haal de courgette uit de oven en verdeel het tonijnmengsel over de helften. Verdeel de mozzarella erover (vijf halve per stuk). Zet de courgette terug in de oven en bak deze 25 minuten op 190 graden.

Serveer met een groene salade. Ook lekker met tabouleh.

Print Friendly, PDF & Email

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating