- 2 courgettes, in plakjes;
- 1 ui, gesnipperd;
- 1 groentebouillonblokje;
- 100 ml kookroom;
- water;
- olijfolie;
- peper
- kerriepoeder.
Verwarm olijfolie in een soeppan. Voeg de ui toe, samen met het bouillonblokje en kerriepoeder naar smaak. Fruit de ui totdat deze mooi glanst en voeg dan de courgette toe. Laat deze 5 minuten bakken en voeg dan 3/4 liter water toe. Laat de courgette koken tot deze gaar is (circa 5 minuten). Giet een deel van het water af, in een kom. De rest van het mengsel pureren in de keukenmachine. Voeg eventueel weer wat van het afgietvocht toe om de soep op een juiste dikte te krijgen. Breng op smaak met peper. Serveer met de room.
Ook lekker met broccoli in plaats van courgette. Of van broccoli én courgette.
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating