Dahl met zoete aardappel

Heerlijk, verwarmende dahl. Kan worden gegeten als voor- of bijgerecht, maar ook als hoofdgerecht met naanbrood of chapati. De hoeveelheden zijn als hoofdgerecht voldoende voor 2 personen. Als voorgerecht kunnen er zeker vier personen van eten.

  • 200 g rode linzen;
  • olie om te bakken;
  • 1 grote zoete aardappel (bataat), circa 180 g;
  • 1 grote winterwortel, circa 200 g;
  • 1 rode ui;
  • 2 teentje knoflook;
  • 1 tl kurkuma;
  • 1 tl djintan;
  • 1 tl djahé;
  • 0,5 tl ketoembar;
  • zout en peper;
  • 750 ml water;
  • 3 ontvelde tomaten.

Was de linzen en laat uitlekken. Schil en snij de bataat en de winterwortel. Snipper de ui en snij de knoflook in kleine stukjes of pers ze uit. Snij de tomaten in partjes.

Neem een ruime hapjespan. Verhit de olie. Fruit de ui en de wortel in de olie. Voeg dan de aardappel, knoflook en kruiden toe. Laat ook dit even bakken. Dan gaan de linzen, de tomaten en het water erbij. Roer goed door, breng aan de kook en laat dit afgedekt circa 20 minuutjes pruttelen, totdat de linzen gaar zijn en uit elkaar vallen . Kijk tussendoor of er nog voldoende water is en voeg eventueel wat toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer eventueel met verse koriander of een lepel dikke yoghurt.

Tip: ben je gek op pittig? Voeg dan ook een rood pepertje toe.

Print Friendly

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating