Enchilada’s met gehakt

300 gram rundergehakt;
200 gram champignons, schoongemaakt en in plakjes;
2 preien, gewassen en gesneden;
1 grote ui, gesnipperd;
1 teen knoflook, geperst;
1 rode paprika, in stukjes;
8 wraps (tortilla’s);
100 ml zure room;
500 ml passata;
1 eetlepel picadillo;
snufje chilipeper;
100 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld cheddar;
peper en zout;
olie om te bakken en in te vetten.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit wat olie in een hapjespan en bak het rundergehakt samen met de picadillo in 5 min. op middelhoog vuur rul. Voeg de ui, de prei, de paddestoelen, paprika en knoflook toe en bak 5 min. mee. Voeg de helft van de passata toe. Laat dit circa 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met (chili)peper en zout.
Verwarm de wraps eventueel zodat ze wat makkelijker vouwbaar worden. Smeer elke wrap in met een lepeltje zure room en beleg met een deel van het gehaktmengsel. Rol ze strak op en leg ze in een ingevette ovenschaal.

Verdeel de rest van de passata en de geraspte kaas erover. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Serveer met de rest van de zure room, guacamole en salsa.

Print Friendly, PDF & Email

Recipe Rating

  • (4 /5)
  • 1 rating