Lekker, een kom met erwtensoep in de winter. En het is zo klaar als je de instant pot gebruikt. Mijn recept:
250 g spliterwten;
500 g gesneden erwtensoepgroente (zak AH);
eventueel extra wortel en/of prei;
ca. 800 ml water;
1 rundvleesbouillonblokje, minder zout;
2 laurierblaadjes;
1 (vega) rookworst.
Was de spliterwten goed en giet af. Herhaal dit eventueel. Breng het water aan de kook in een waterkoker (om alles te versnellen). Doe de spliterwten, de groente, het bouillonblokje en de laurier in de instant pot. Schenk er water bij tot de groente bijna helemaal onder water staat (circa 800 ml). Roer even door.
Seal de pan, zet op Soup (20 minuten). Snij ondertussen de rookworst in plakjes.
Wacht 10-15 minuten en open het ventiel. Als de druk van de pan af is, open je de pan. Haal de laurierblaadjes eruit (!) en gebruik een staafmixer om de soepgroente wat te pureren. Voeg dan de rookworst toe. Laat de pan nog een aantal minuten op Keep warm staan zodat de rookworst door en door warm wordt.
Eet smakelijk!
Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating