Recept van Koken met Karin
- 8 kleine tortillawraps (Ø 18 cm);
- 1 dubbele kipfilet;
- 1 rode paprika;
- 1 gele paprika;
- 1 grote rode ui;
- 2 knoflooktenen;
- 2 theel gerookt paprikapoeder(pimentón);
- 2 theel komijnpoeder;
- ferme snuf cayennepeper;
- 1 limoen;
- scheut (olijf)olie;
- zout & peper uit de molen
Oven voorverwarmen op 180 °C. Mix uitgeperste knoflook, paprikapoeder, komijnpoeder, cayennepeper, zout, peper, sap van ½ limoen en 2 eetl olie in een kom. Snij de kip in lange, pinkdikke repen en hussel door de marinade. Laat even staan. Pel de ui en snij in dunne halve plakjes. Snij de paprika in dunne reepjes.
Verhit een scheut olie in een grote hapjespan. Fruit ui en paprika rustig in een minuut of 10 onder regelmatig omscheppen gaar en zacht. Zet intussen de tortillawraps in een afgedekte ovenschaal in de oven om op te warmen. Schep de groente uit de pan. Doe de kip erin en bak op hoog vuur al omscheppend in hooguit 5 minuten gaar. Mix de groente erdoor, warm heel kort even mee en serveer alles
op tafel. Lekker met pittige guacamole, afblussende zure room, grofgehakte verse koriander en eventueel reepjes ijsbergsla. De bedoeling is dat iedereen aan tafel de boel zelf in elkaar fietst.
Lekker met guacamole, zure room, grofgehakte verse koriander en eventueel reepjes ijsbergsla. De bedoeling is dat iedereen aan tafel de boel zelf in elkaar fietst.
Ook lekker: ui, paprika en kip in de grillpan. Het is wel opletten en omscheppen geblazen, en het halve huis staat daarna blauw, maar het geeft wel een fijn rokerige smaak.
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating