- 1 kleine flespompoen;
- olijfolie;
- 1 ui (gesnipperd);
- 1 rode (punt)paprika (in stukjes);
- 200 g rundergehakt;
- 3 trostomaten (in kwarten) ;
- handvol rozijnen;
- djahé;
- djintan;
- kurkuma;
- zout en peper;
- geraspte kaas.
De hoeveelheden zijn ruim voldoende voor twee personen. Indien je serveert met (zilvervlies)rijst kunnen er ook 4 personen van eten.
Was de flespompoen. Snij in twee helften en verwijder de pitten. Hol iets verder uit met een lepel en bewaar dat vruchtvlees. Vet een ovenschaal en de pompoenhelften in. Leg de helften met de snijkant naar beneden in de schaal en bak gaar in de oven op 180°C gedurende 40-45 minuten. Als het vruchtvlees loslaat van de schil, zijn ze gaar.
Bak ondertussen de ui en voeg het gehakt toe. Snij het uitgesneden pompoenvruchtvlees klein. Als het gehakt gaar is, voeg je de paprika, pompoenstukjes en tomaten toe. Kruid naar smaak. Laat dit een minuut of 10 sudderen.
Haal de pompoen uit de oven en draai de helften om. Vul met het gehaktmengsel. Wat niet in de pompoen past, verspreid je over de schaal. Bestrooi met de kaas en zet nog een minuut of 4 onder de grill zodat de kaas smelt.
Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating