Foe Yong Hai

Zelf deze Chinese klassieker maken? Lekker en makkelijk!

  • 400 g Chinese roerbakgroente;
  • 1 bakje champignons, in plakjes;
  • olie;
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden;
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g);
  • 1 tl gemberpuree;
  • 1 tl suiker;
  • 100 ml bouillon (van 1/2 tablet);
  • 2 el ketjap;
  • 3 eieren;
  • 1 tl sesamolie;
  • peper en zout;
  • 1 bakje (jumbo)garnalen (a 100 g).

Stap 1. Verhit 1 el olie in een pan en fruit 1 teen knoflook 1/2 min. Roer de tomatenpuree, de gemberpuree, de suiker, de bouillon en 1 el ketjap erdoor tot een gladde saus. Laat 5 min. zacht koken.

Stap 2. Roer ondertussen de eieren los met de sesamolie en peper en zout naar smaak. Verhit 1 el olie in een koekenpan en schep 1/2 van het eimengsel in de pan. Bak op middelhoog vuur tot het ei bijna gestold is. Keer om en bak nog 1/2 min. Bak zo 2 omeletten. Houd warm op een bord onder aluminiumfolie.

Stap 3. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de groenten 4 min. Voeg de rest van de sojasaus en de garnalen toe en warm 2 min. door.

Stap 4. Leg de omeletten op 4 borden. Schep het groenten-garnalenmengsel erop en klap ze dubbel. Schenk de saus eroverheen en serveer direct. Lekker met rijst.

Print Friendly, PDF & Email

Recipe Rating

  • (4 /5)
  • 1 rating