Frittata met snijbiet

Frittata is een lekker voedzaam gerecht uit de Italiaanse keuken. Sommigen maken dit op het gasfornuis. Zelf vind ik het makkelijker om het in de oven gaar te laten worden. Ik gebruik hiervoor mijn geweldige Tefal pan die ook in de oven kan. Dat scheelt weer werk en afwas!
Wij eten de Frittata als hoofdgerecht maar het is natuurlijk ook geschikt voor lunch of brunch.

1 grote ui, gesnipperd;
Scheutje olijfolie;
250 g champignons, in plakjes;
400 g (gesneden) snijbiet (of spinazie indien snijbiet niet verkrijgbaar is);
6 eieren;
100 g ricotta of Hüttenkäse;
peper en zout naar smaak

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie. Bak hierin de ui en champignons tot ze gaar zijn. Voeg in delen de snijbiet / spinazie toe en laat slinken. Laat het geheel goed uitlekken in een vergiet zodra de groenten gaar zijn.

Breek de eieren in een kom en roer er de kaas, peper en zout door.
Meng de uitgelekte groente en de eieren in een ovenvaste schaal of pan. Zet dit in de oven en laat in 25 minuten bruin en gaar worden.

Lekker met een groene salade of brood.

Print Friendly, PDF & Email

Recipe Rating

  • (2.8 /5)
  • 2 ratings