Garnalen in kokos-mangosaus

Heerlijke zachte, romige saus met groente en garnalen. Lekker met rijst.

  • 200g wokgarnalen (diepvries; laten ontdooien);
  • 4 wortels;
  • 3 lente-uitjes;
  • 1 teentje knoflook;
  • 1 el olie;
  • zout, peper;
  • 1 afgestreken el kerriepoeder;
  • 1 tl paprikapoeder;
  • 300 ml kokosmelk;
  • 1 el mangochutney.

Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes. Maak de lente-ui schoon en snijd ze in ringetjes.  Pel de knoflook en pers uit of snijd het fijn.

Olie verhitten in de wok. Garnalen droog maken en circa 2 minuten wokken. Uit de pan halen en apart leggen.
Knoflook, wortel en lente-ui 2 minuten roerbakken. Kerriepoeder even meebakken. Kokosmelk toevoegen. Aan de kook brengen en circa 6 minuten zachtjes inkoken. Als het te dik wordt, kun je wat water toevoegen. Op smaak maken met peper, zout en paprikapoeder. Mangochutney en garnalen erdoor roeren en even goed laten doorwarmen.

Eet smakelijk!

 

Print Friendly

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 2 ratings