Gazpacho

Koude Spaanse tomaten / komkommersoep. Heerlijk op een zwoele zomeravond.

  • 2 flinke teentjes knoflook;
  • 1 grote ui;
  • 2 flinke rode paprika’s;
  • 1 blik gepelde tomaten;
  • 6 eetlepels paneermeel;
  • 4 eetlepels olijfolie;
  • 2 eetlepels witte azijn;
  • peper en zout;
  • 1 komkommer, geschild;
  • 1 theelepel tuinkruidenbouillonpoeder (of andere bouillon).

Knoflook, ui en de paprika’s schoonmaken en met de keukenmachine / blender / staafmixer alles fijnmaken. Dan toevoegen: de tomaten, komkommer (op een paar blokjes na), paneermeel, olie, azijn, bouillonpoeder, peper en zout.

Dit alles nogmaals met de keukenmachine tot een gladde massa fijnmaken (eventueel wat water toevoegen).Zet minstens een uur voor het opdienen in de koelkast, zodat het goed koud kan worden.
Voor het opdienen garneren met de achtergehouden blokjes komkommer.

Eten met wat stokbrood of ook heel lekker met oud brood in blokjes gesneden en in olie gebakken (croutons).

Print Friendly, PDF & Email

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 ratings