Gehaktballen

Hoe maak je nou zo’n ouderwets lekkere gehaktbal?

  • 500 gr (half-om-half) gehakt;
  • 100 gr paneermeel;
  • 1 ei;
  • 1 ui;
  • 1 eetl mosterd;
  • zout en peper;
  • paprikapoeder;
  • nootmuskaat
  • een scheutje (koffie)melk;
  • boter.

Snij de ui in kleine stukjes. Meng de ui, gehakt, mosterd, zout, peper, kruiden, paneermeel en ei door elkaar tot een stevige massa. Mocht het te droog zijn, voeg dan iets (koffie)melk toe. Als het te nat is, voeg dan wat meer paneermeel toe.
Draai er 4 grote of 6 kleine ballen van. Bak deze in de boter aan alle kanten mooi bruin. Laat op lager vuur nog 15-20 minuten doorgaren met deksel half op de pan.

Print Friendly

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 ratings