Gehaktballetjes met aubergine en mozzarella

  • 200 gram kipgehakt;
  • 1 eetlepel paneermeel;
  • teentjes knoflook (geperst);
  • zout en peper;
  • eetlepels Italiaanse kruiden;
  • eetlepels olijfolie;
  • rode ui (gesnipperd);
  • 1 grote aubergine (in blokjes);
  • blik tomatenblokjes;
  • bol mozzarella, in stukken; 
  • 30 gram Parmezaanse kaas (geraspt).
  1. Kneed het gehakt met het paneermeel, 1 teentje knoflook en de Italiaanse kruiden. Breng op smaak met zout en peper en draai er balletjes van.
  2. Verhit de olijfolie in een ovenvaste pan en bak de gehaktballetjes in circa 5 minuten rondom goudbruin. Neem de balletjes uit de pan en houd apart.
  3. Fruit de ui en de rest van de knoflook in het bakvet. Voeg de aubergine toe en bak deze 5 minuten mee.
  4. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en een scheut water toe, breng op smaak met zout en peper, leg deksel op de pan en laat nog 15 minuten pruttelen. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  5. Leg de gehaktballetjes in de tomatensaus en laat nog 5 minuten doorwarmen.
  6. Verdeel de mozzarella erover en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Gratineer circa 10 minuten in de oven/grill.
  7. Lekker met bruin boerenbrood of spaghetti.

Ook lekker met een rode paprika in stukjes erdoor. Voeg deze dan gelijk met de aubergine toe.
Voor een makkelijke dag: koop kant-en-klaar balletjes. Ook vegaballetjes zijn heel geschikt. Bak ze wel even eerst aan.

Print Friendly

Recipe Rating

  • (4.7 /5)
  • 3 ratings