Geroosterde kikkererwten

Kikkererwten, de perfecte peulvrucht voor het maken van hummus of als ingrediënt in een lekkere salade. Maar wist je dat deze gele erwten het ook perfect doen als snack? Je marineert ze met kruiden, roostert ze vervolgens even in de oven en klaar is je healthy tussendoortje! Gezond inderdaad, want kikkererwten zitten boordevol goede voedingstoffen. Het zijn echte eiwitbommetjes, zitten vol vezels en ze bevatten ook nog eens een aanzienlijke hoeveelheid B-vitamines, ijzer en zink.

Voor een schaaltje:

  • potje kikkererwten (uitgelekt, 200 gram) of veel lekkerder: zelf 1 dag geweekt en daarna gekookt;
  • 1 theelepel paprikapoeder;
  • 1 theelepel kerriepoeder;
  • snuf zeezout;
  • 1 eetlepel olijfolie.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de droge kikkererwten met de olijfolie en kruiden, spreid het vervolgens uit over het bakpapier in een ovenschaal of bakplaat. Rooster ze 30 minuten in de oven, schep ze hierna om en laat de kikkererwten nog 10 minuten in de oven staan.

Varieer rustig met de kruiden. Je kunt ze pittiger maken met chilipeper of cayennepoeder. Ook lekker met komijn bijvoorbeeld.

Print Friendly

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 ratings