Gevulde paprika’s

  • olie om in te bakken;
  • 3 paprika’s, gehalveerd;
  • 1 ui, gesnipperd;
  • 3 lente uitjes;
  • 3 tomaten, in blokjes;
  • 200 g champignons, in plakjes;
  • 200 g rundergehakt;
  • 100 g (zilvervlies)rijst;
  • 3 handjes met geraspte kaas;
  • peper, zout;
  • 1/2 eetl. kerriepoeder.

Kook de rijst en giet af. Verwarm de oven op 180 graden.
Verwarm de olie in een pan en bak de ui, het gehakt, lente ui, champignons, kerriepoeder en de rijst. Breng op smaak met peper en zout.
Vul de halve, schoongemaakte paprika’s met een deel van dit mengsel en zet apart. Roer de tomaten door de rest van het gehaktprutje en laat even doorpruttelen.
Vet een ovenschaal in. Verdeel het gehaktmengsel over de bodem. Leg hierop de paprika-helften. Strooi over elke helft een half handje met kaas. Dit gaat circa 30 minuten in de oven, zodat de paprika gaar kan worden.

Zoals je op de foto ziet, is het bij mij een beetje te hard gegaan. Daarom heb ik de oventemperatuur in dit recept aangepast.

Print Friendly

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 ratings