Gnocchi met aubergine-tomatensaus

  • 500 g gnocchi;
  • 1 el olie;
  • 1 aubergine, in blokjes;
  • 1 ui, gesnipperd;
  • 1 knoflookteentje, gesneden;
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g);
  • 1 rode paprika, in stukjes;
  • 1 tl oregano;
  • 1 el balsamicoazijn;
  • 50 g (oude) kaas;
  • zout en peper.

Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de ui en de knoflook circa 3 minuten. Voeg de aubergine en paprika toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg dan de tomatenblokjes, oregano, azijn, zout en peper toe en breng dit aan de kook. Laat dit circa 15 minuten sudderen met de deksel op de pan.

Bereid ondertussen de gnocchi volgens de gebruiksaanwijzing en giet af. Roer het door de saus, proef en breng indien nodig verder op smaak. Serveer met de kaas.

Ook lekker: doe de gnocchi met saus in een ovenschaal. Verdeel kaas over de schotel en laat de kaas in circa 10 minten bruin worden in een oven op 200 graden.

Print Friendly

Recipe Rating

  • (4 /5)
  • 1 rating