Dit is een oud Indiaas recept voor een gezonde drank (haldi doodh) en het is tegenwoordig helemaal hip. Het ziet er prachtig uit en het smaakt heerlijk kruidig.
Wat heb je nodig voor twee koppen?
- 2 koppen (amandel)melk;
- 2 tl vers geraspte kurkumawortel (of 2 tl kurkumapoeder);
- 1 kaneelstokje (of 1 tl kaneelpoeder);
- 1 tl vers geraspte gemberwortel (of 1 tl gemberpoeder);
- 2 tl suiker (of honing).
Verwarm de melk in een steelpannetje en voeg alle specerijen toe. Breng dit langzaam tot net onder het kookpunt. Zeef dan de melk en schenk in twee koppen. Je kunt dan eventueel nog wat peper en/of kaneel toevoegen.
Hoe langer het trekt, hoe kruidiger de melk.
Gebruik je liever geen suiker, honing of agavesiroop? Snij dan een dadel in stukjes en verwarm dit mee. Verwijder aan het eind de dadel uit de melk of pureer hem fijn met een staafmixer.
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating