Groenteschotel

Heb je dat soms ook: je hebt allerlei restjes groente en vraagt je af wat je ermee kunt doen? Je kunt er natuurlijk altijd een soep van maken – daar zijn restjes altijd goed voor. Maar ik wilde een keer wat anders en heb deze groenteschotel gemaakt, gebaseerd op quiche. Ik heb er prei, champignons en ui in gedaan, maar het gaat natuurlijk ook prima met bijvoorbeeld broccoli, courgette, lente-ui en bloemkool.

Het recept:

3 preien, gewassen en gesneden;
100 gram champignons, schoongemaakt en in plakjes;
1 grote ui, gesnipperd;
100 ml slag- of kookroom;
35 gram geraspte kaas;
1 ei;
peper en zout.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bak de groente kort tot ze bijna gaar zijn. Laat uitlekken in een vergiet. Meng ondertussen room, kaas en ei in een schaaltje. Kruid met peper en zout.
Vet een ovenschaal in met wat olie. Verdeel de groente over de schaal. Giet het roommengsel erover. Zet 15 minuten in de oven en smullen maar!

Print Friendly

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 2 ratings