Gröstl met veel groente en spek

Dit is zo’n lekker recept om kliekjes groente op te ruimen. Hieronder vind je het basisrecept, maar als je nog een restje prei, broccoli of een andere groente hebt: gewoon erdoor doen!

  • 150 g magere spekblokjes;
  • 1 ui, gesnipperd;
  • 250 g champignons, in plakjes;
  • 1 rode paprika, in stukjes;
  • 2 winterwortels, in plakjes;
  • 450 g geschilde aardappels, in kleine blokjes;
  • 1,5 tl kummel (karwijzaad);
  • 2 el fijngehakte peterselie.

Bak de spekblokjes in circa 5 minuten bruin en knapperig in een droge hapjespan of ruime koekenpan. Bak dan de ui 1 minuut mee. Voeg de champignons, paprika en kummel toe. Bak dit zo’n 4 minuten.

Vervolgens kunnen de aardappelblokjes en wortel in de pan. Leg het deksel op de pan en bak zo’n 10-12 minuten tot de aardappels gaar zijn. Roer regelmatig door.

Neem het deksel van de pan en laat de gröstl nog 4-5 minuten bakken zodat er een mooi bruin korstje ontstaat. Bestrooi voor het serveren met de peterselie.

Lekker met een (witte) koolsalade.

Print Friendly

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating