Dit is zo’n lekker recept om kliekjes groente op te ruimen. Hieronder vind je het basisrecept, maar als je nog een restje prei, broccoli of een andere groente hebt: gewoon erdoor doen!
- 150 g magere spekblokjes;
- 1 ui, gesnipperd;
- 250 g champignons, in plakjes;
- 1 rode paprika, in stukjes;
- 2 winterwortels, in plakjes;
- 450 g geschilde aardappels, in kleine blokjes;
- 1,5 tl kummel (karwijzaad);
- 2 el fijngehakte peterselie.
Bak de spekblokjes in circa 5 minuten bruin en knapperig in een droge hapjespan of ruime koekenpan. Bak dan de ui 1 minuut mee. Voeg de champignons, paprika en kummel toe. Bak dit zo’n 4 minuten.
Vervolgens kunnen de aardappelblokjes en wortel in de pan. Leg het deksel op de pan en bak zo’n 10-12 minuten tot de aardappels gaar zijn. Roer regelmatig door.
Neem het deksel van de pan en laat de gröstl nog 4-5 minuten bakken zodat er een mooi bruin korstje ontstaat. Bestrooi voor het serveren met de peterselie.
Lekker met een (witte) koolsalade.
Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating