Hartige preitaart met cashewnoten

Deze vegetarische quiche is zowel warm als koud erg lekker.

  • 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries);
  • 3 preien;
  • 1 stronk broccoli;
  • 150 gr. ongezouten cashewnoten;
  • 50 gr. boter;
  • 2 theel. kerriepoeder;
  • 3 eieren;
  • 125 ml zure room;
  • 100 gr. geraspte (belegen) kaas;
  • zout
Voorbereiding
Laat de plakjes deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200° C. Was de prei en de broccoli. Snij de prei in ringen en de broccoli in kleine roosjes. Hak de helft van de cashewnoten fijn.
Bereidingswijze 
Verhit 40 gr. boter in een ruime pan. Bak hierin de prei en de broccoli op een laag vuur circa 10 minuten omscheppend glazig en bijna gaar. Voeg de kerriepoeder toe en laat even meebakken. Pureer eventueel het prei-broccolimengsel. Voeg de eieren, zure room, de helft van de geraspte kaas, de fijngehakte cashewnoten en een snufje zout aan het (al dan niet gepureerde) prei-mengsel toe.

Vet een springvorm (circa 22 cm) in met de rest van de boter. Bekleed de vorm met het deeg en prik hier en daar met een vork gaatjes in het deeg. Vul de vorm met het prei-mengsel. Strooi de rest van de kaas erover. Bak de taart in het midden van de oven in circa 40 minuten bruin en gaar.

Variatie
Deze hartige taart is ook lekker met courgette in plaats van broccoli.

Print Friendly

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating