Hongaarse Goulash

  • 100 g magere spekblokjes;
  • 500 g runderlappen (liefst dooraderd, vooral niet te mager);
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g);
  • 2 uien;
  • 2 paprika’s;
  • 250 g champignons;
  • 2 knoflooktenen;
  • 2 afgestreken eetl paprikapoeder;
  • 1 theel karwijzaad (kummel);
  • 1 theel komijnpoeder (djinten);
  • 1 snuf cayennepeper;
  • 400 ml bouillon van halve tablet;
  • wat olie om te bakken;
  • 2 eetl bloem.

Haal het vlees op tijd uit de koelkast zodat het niet koud is. Snipper een ui en de knoflook. Braad de spekblokjes in een grote braadpan zonder vet aan. Dep het vlees droog met keukenpapier, snij in dobbelstenen en bestrooi met zout en peper. Voeg toe aan het spek. Als het vlees op hoog vuur is dichtgeschroeid, voeg je de ui en de knoflook toe. Zet het vuur dan wat lager. Strooi paprikapoeder, karwij, komijn en cayennepeper erover, bak even mee. Strooi de bloem erover, schep goed door.

Voeg dan de inhoud van het blik tomatenblokjes toe en de bouillon. Laat met deksel op de pan minstens 2 uur rustig sudderen op het allerlaagste pitje, eventueel met een warmhoudplaatje eronder.
Snij ondertussen de andere ui, de paprika’s en de champignons en bak 4-5 minuten met de olie in een koekenpan. Voeg toe aan de goulash en laat dan nog een half uur sudderen.

Lekker met rijst en sperziebonen.

Indien je de snelkookpan wilt gebruiken: breng de pan op hoge druk en laat dit 30 minuten doorgaan. Laat dan in een kwartier de druk vanzelf verminderen. Open de pan voorzichtig en voeg dan het mengsel van ui, paprika en champignons toe. Laat nog een half uur sudderen.

Print Friendly

Recipe Rating

  • (4.7 /5)
  • 3 ratings