Kikkererwtenstoofpotje

  • 2 eetlepels olijfolie;
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden;
  • 1 ui, fijngesneden;
  • 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt;
  • 1/2 theelepel gemalen komijn (djintan);
  • 2 trostomaten, in blokjes;
  • 1 zak gewassen spinazie (450 g);
  • 2 eetlepels citroensap.

Verwarm de olie in een braadpan, bak hierin de knoflook en de ui lichtbruin. Schep de blokjes tomaat bij de ui en roer door. Spoel de kikkererwten af met stromend water en laat uitlekken. Voeg de komijn en de kikkererwten toe en breng het stoofpotje pittig op smaak met zout en (versgemalen) peper. Warm alles 5 minuten goed door.

Roer er een handje spinazie door. Laat slinken en voeg de volgende portie toe tot alle spinazie geslonken is. Draai het vuur uit. Breng op smaak met citroensap, zout en (versgemalen) peper.

Lekker met geroosterd brood of rijst.

Print Friendly, PDF & Email

Recipe Rating

  • (4 /5)
  • 1 rating