Kip Madras

Kip Madras is bekend van de Wereldgerechten van Knorr. Maar wist je dat je dit ook heel makkelijk zelf kunt maken? Met meer groente en meer smaak.

  • 2 eetlepels olie om in te bakken;
  • 400 gram kipfilet, in blokjes van 2-3 cm;
  • 1 grote ui, gesnipperd;
  • 1 rode paprika, zonder zaadjes, in blokjes;
  • 3 waspenen, in schijfjes;
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringetjes;
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt;
  • 1/2 theelepel gemberpoeder (djahé);
  • 1/2 theelepel korianderpoeder (ketoembar);
  • 1/2 theelepel komijnpoeder (djintan);
  • 1 theelepel pittige kerriepoeder;
  • 200 milliliter kokosmelk (of volle yoghurt);
  • 1 appel, geschild, in kleine blokjes;
  • zout en peper.

Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de kipblokjes in 3-4 minuten goudbruin. Schep ze uit de wok en bestrooi met wat peper en zout. Voeg de ui, paprika, wortel, bosui, knoflook en specerijen toe aan het bakvet en roerbak 4-5 minuten. Roer de kip er weer doorheen, samen met de kokosmelk en stukjes appel. Laat alles nog 4-5 minuten zachtjes stoven. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Lekker met bijvoorbeeld sperziebonen en zilvervliesrijst.

Kip-Madras

Print Friendly

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating