Kip Madras is bekend van de Wereldgerechten van Knorr. Maar wist je dat je dit ook heel makkelijk zelf kunt maken? Met meer groente en meer smaak.
- 2 eetlepels olie om in te bakken;
- 400 gram kipfilet, in blokjes van 2-3 cm;
- 1 grote ui, gesnipperd;
- 1 rode paprika, zonder zaadjes, in blokjes;
- 3 waspenen, in schijfjes;
- 2 lente-/bosuitjes, in ringetjes;
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt;
- 1/2 theelepel gemberpoeder (djahé);
- 1/2 theelepel korianderpoeder (ketoembar);
- 1/2 theelepel komijnpoeder (djintan);
- 1 theelepel pittige kerriepoeder;
- 200 milliliter kokosmelk (of volle yoghurt);
- 1 appel, geschild, in kleine blokjes;
- zout en peper.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de kipblokjes in 3-4 minuten goudbruin. Schep ze uit de wok en bestrooi met wat peper en zout. Voeg de ui, paprika, wortel, bosui, knoflook en specerijen toe aan het bakvet en roerbak 4-5 minuten. Roer de kip er weer doorheen, samen met de kokosmelk en stukjes appel. Laat alles nog 4-5 minuten zachtjes stoven. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Lekker met bijvoorbeeld sperziebonen en zilvervliesrijst.
Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating