Kip Tikka Masala uit de Instant pot

Heerlijk en kruidig door de Indiase kruiden, romig door de yoghurt en de slagroom, reuze makkelijk door de Instant Pot.

Voor de Marinade:
500 g kip(dij)filet, in grove stukken;
100 g Griekse yoghurt;
1 tl knoflookpuree;
1 tl gemberpuree;
0,5 tl kurkuma;
0,5 tl gerookt paprikapoeder;
1 tl zout;
1 tl garam masala;
0,5 tl gemalen komijnzaad (djintan);
Cayenne of chilipeper naar smaak.

Voor de saus:
1 grote ui, in halve manen;
beetje olie;
1 blik tomatenstukjes (400 g);
1 winterwortel in plakjes;
1 oranje of rode paprika, in stukjes;
2 tl knoflookpuree;
1 tl gemberpuree;
1 tl kurkuma;
1 tl gerookt paprikapoeder;
1 tl zout;
2 tl garam masala;
1 tl gemalen komijnzaad (djintan).

Voor de afwerking: 100 ml slagroom (of kokosmelk) en wat verse koriander als je dat lekker vindt.

Meng de ingrediënten voor de marinade en roer de kip erdoor. Zet minstens 1 uur in de koelkast (liefst langer).
Vet de bodem van de instant pot in met een beetje olie. Verdeel daarover de ui, de wortel en de paprika en daarna de tomatenblokjes. Voeg alle kruiden toe en leg de gemarineerde kip daar bovenop. Voeg ook de rest van de marinade toe. Niet roeren. Seal de instant pot en zet hem op 10 minuten Poultry. Daarna doe je een quick release.
Neem de kip uit de pan en leg even apart op een bord. Pureer de saus met een staafmixer. Voeg de room toe en roer door. Eventueel kun je nu de helft van de saus uit de pan halen en apart houden voor een andere keer (prima in te vriezen). Wij houden van veel saus dus laten alles in de pot. Snij de kip in kleinere stukken en leg deze in de saus. Garneer eventueel met koriander.

Tip:
De kruiden voor de marinade en de saus zijn vrijwel hetzelfde. Maak dit tegelijkertijd klaar.

Print Friendly, PDF & Email

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating