Kippakketjes uit de oven

  • 1 eetl. vloeibare honing;
  • 100 ml sojasaus;
  • 1 eetl citroensap;
  • mespuntje gemberpoeder of geraspte gemberwortel;
  • 1 teentje knoflook, geperst;
  • 250 g kipfilet, in repen;
  • 1 rode ui, in smalle halve ringen;
  • 200 g kastanjechampignons, in plakjes;
  • 200 g peultjes, schoongemaakt;
  • zout en versgemalen peper;
  • twee stukken aluminiumfolie van ca. 50 cm.

Meng voor de saus de honing, sojasaus, citroensap, gember en knoflook en leg de kipfilet hierin om te marineren. Roer goed door en laat een tijdje staan. Meng alle groenten met wat zout en peper.

Verwarm de oven voor op 200°C. Vouw van de aluminiumfolie twee envelopjes, door de folie dubbel te vouwen en dan de zijkanten dicht te vouwen. Laat het aan de bovenkant nog wel open.

Leg de helft van de groenten onderin de eerste aluminiumfoliezak en de helft van de kipfilet erbovenop. Schenk een deel van de marinade ook in het zakje. Vouw het zakje goed dicht en zorg dat het niet openscheurt. Leg het op een bakplaat en doe hetzelfde voor het tweede zakje.

Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven. Laat het gerecht in 20 minuten in de oven gaar stomen.

Lekker met rijst of zoete aardappelblokjes.

Variatie tip:

Maak ook eens een vispakketje. Bekleed een ovenvaste kom ruim met een stuk bakpapier en leg daarin 1 gesnipperd sjalotje, 1 teentje geperste knoflook, 150 gram broccoli in roosjes, 125 gram zalmfilet, zout en peper en giet er een mengsel van 75 ml kookroom, 1 eetlepel wittewijn en 1/2 verkruimeld groentebouillonblokje op. Vouw het bakpapier tot een zakje en knoop dit dicht met keukengaren. Zet het 45 minuten in een oven van 200°C.

Print Friendly, PDF & Email

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating