Dit gerecht heb ik voor het eerst gegeten in een restaurantje aan de Italiaanse kust. Ik vond het zo lekker, dat ik het thuis heb proberen na te maken. Hier is het resultaat.
- 150 g linguine;
- 1 courgette;
- eventueel 1 (gele) paprika, in stukjes;
- 180 gr. garnalen;
- olijfolie;
- 2 (roma)tomaten;
- zout, peper, tijm;
- 1 teentje knoflook;
- handje pijnboompitten;
- geraspte Parmezaanse kaas naar smaak.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Snij de courgette in plakjes. Ontvel en snij de tomaten in partjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en zet apart.
Bak de courgette (en de eventuele paprika) in de olijfolie, samen met de geperste knoflook en tijm naar smaak. Als de courgette bijna gaar is, voeg je de tomaten toe. Warm dit even door en meng de uitgelekte pasta erdoor. Voeg de garnalen toe. Breng op smaak met zout en peper. Opdienen zodra het geheel warm is: de tomaat mag niet uit elkaar vallen!
Serveer met de pijnboompitten en de geraspte Parmezaanse kaas.
Ook lekker met basilicum ipv tijm. Voeg de basilicumblaadjes dan pas op het laatste toe.
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating