Linzencurry

Heerlijke curry; niet zo pittig. Het originele recept had in plaats van aubergine, bloemkool als ingrediënt. Wij vinden deze versie met aubergine echter veel lekkerder. Mocht je echter de curry met bloemkool willen maken: voeg 1 pak bloemkoolroosjes (450 g, diepvries) toe ipv aubergine en verleng de kooktijd met circa 5 minuten.

  • 1 grote ui, grofgesnipperd;
  • 1 eetlepel olie;
  • 1 eetlepels milde Indiase currypasta (bijv. Patak’s);
  • 1 grote aubergine, in halve plakjes;
  • 150 g tuinerwten (diepvries);
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g);
  • 100 ml kruidenbouillon (van poeder of halve tablet);
  • 1 blik linzen (a 400 g), uitgelekt.

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui met de currypasta 2-3 minuten. Schep de tuinerwten, linzen en tomatenblokjes met vocht erdoor. Voeg de aubergine toe. Voeg de bouillon en zout naar smaak toe, roer goed door en breng het geheel aan de kook. Laat de curry circa 15 minuten zachtjes sudderen, met deksel op de pan.

Serveer de linzencurry met zilvervliesrijst, een gekookt ei en (mango)chutney. Ook lekker met pappadums of naanbrood.

Print Friendly

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating