Low carb “erwtensoep”

Erwtensoep zonder erwten, kan dat? Jazeker! En het is nog lekker ook. Zo maak je het:

1 zak erwtensoepgroente (AH, 500 gram – mix van prei, ui, peen en knolselderij);
3 sticks bleekselderij, in plakjes;
1 prei, gesneden;
1 winterwortel, in plakjes;
500 gram broccoli (incl steel);
1 rookworst naar smaak, in plakjes (250 gram);
700 ml runderbouillon;
3 laurierblaadjes;
olie;
zout en peper.

Zet de Instant Pot op Sauté. Voeg een eetlepel olie toe en als dat heet is ook de soepgroente, de prei, de wortel en de bleekselderij. Laat dit even bakken terwijl je blijft roeren.
Voeg bouillon en laurierblad toe. Roer door en druk op Cancel. Leg de deksel op de InstantPot, zet op Seal en selecteer het Soup-programma (20 minuten).

Maak ondertussen de broccoli schoon; snij in roosjes en de stam in schijfjes. Kook in een pan met gezouten water in 10-15 minuten goed gaar. Giet af en pureer met een staafmixer of stamper (dit gaat straks je soep binden).

Aan het einde van het soepprogramma, laat je de IP 15 minuten staan (natural release) en laat daarna de laatste stoom uit de pan ontsnappen. Open de pan en verwijder de laurier. Pureer de soep met een staafmixer en voeg daarna de broccoli en de rookworst toe. Roer door en laat door en door warm worden. Proef of zout en peper moeten worden toegevoegd.

En klaar is je Snert zonder Erwt!

Print Friendly

Recipe Rating

  • (4 /5)
  • 1 rating