Mediterrane spinazie ricotta taart

  • 600 g spinazie;
  • 250 g ricotta;
  • 4 eieren;
  • 1 el gedroogde dille;
  • 1 snufje peper;
  • 8 zongedroogde tomaten in olie;
  • 225 g filodeeg;
  • 4 el pijnboompitjes;
  • 20 zwarte olijven;
  • 1 snufje zout.

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Breng in een pan ruim water met een snufje zout aan de kook. Kook in kleine hoeveelheden de spinazie 10 sec. en laat de porties uitlekken in een vergiet. Druk het overtollige vocht eruit.

Klop de ricotta met de eieren en de dille in een kom los en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de spinazie erdoor.
Bestrijk de vorm met de zongedroogde tomatenolie. Bekleed de vorm met velletjes filodeeg. Laat alle velletjes overlappen, strijk tussen iedere overlap wat olie en laat 6 cm over de rand hangen (dit vouw je later terug over de taart).
Verdeel het spinazie-ricottamengsel gelijkmatig over het deeg.
Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en verdeel ze over de spinazie. Strooi de pijnboompitjes en de olijven erover en vouw het deeg over de vulling.
Plaats de taartvorm in het midden van de oven en bak de spinazietaart in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Haal hem uit de oven, snijd hem in punten en verdeel over de borden.

Bron; Jumbo

Print Friendly

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 ratings