Melanzane alla Pizzaiola

Voor de melanzane:
2 aubergines;
olie;
peper en zout;
150 ml tomato frito;
1 bol mozzarella.

Voor erbij:
300 g rundergehakt;
1 ui, gesnipperd;
1 teen knoflook, in stukjes;
250 ml passata;
Italiaanse kruiden naar smaak (oregano, tijm, peterselie);
Peper en zout;
Penne of andere pasta.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Halveer de aubergines en snij het vruchtvlees kruislings in. Besprenkel de bovenzijde met een beetje olie, peper en zout. Zet de aubergines 30 minuten in de oven. Controleer of ze zacht zijn. Zet eventueel afgedekt met folie terug om nog verder te laten garen. Zet een bakje water onderin de oven zodat het niet uitdroogt.

Fruit ondertussen de ui aan in een pan. Voeg gehakt en knoflook toe en laat rul bakken tot het gaar is. Voeg de passata en de kruiden naar smaak toe. Laat dit 15 minuten pruttelen.  Bestrooi met wat italiaanse kruiden. Kook ondertussen de pasta.

Neem de aubergines uit de oven. Verdeel de tomato frito over de aubergines en zet de aubergines 10 minuten terug in de oven. Snij de mozzarella in stukjes, verdeel deze over de aubergines en bak deze nog vijf minuten onder de grill.

 

Print Friendly

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating