Mexicaanse ovenschotel

  • Olijfolie;
  • 2 uien (gesnipperd);
  • 1 teentje knoflook (gesneden);
  • 300 g rundergehakt (of kipfilet);
  • 1 tl komijnpoeder;
  • 1 snuf chilipeper;
  • 2 tl paprikapoeder;
  • peper en zout;
  • 3 lente uitjes (in stukjes);
  • 1 bakje champignons (in plakjes);
  • 1 rode paprika (in stukjes);
  • 1 blikje mais (uitgelekt);
  • 2 tomaten (in kwarten)
  • 1 blik (bruine, zwarte of kidney) bonen (afgespoeld en uitgelekt);
  • 0,5 potje salsa (mild, medium of hot naar keuze);
  • 2 handenvol tortillachips;
  • 50 g geraspte jonge kaas.

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Verwarm een scheut olijfolie in een ruime hapjespan. Bak de ui glazig en voeg dan gehakt (of kipfilet in stukjes) en knoflook toe. Breng op smaak met komijn, chili en paprikapoeder en braad gehakt rul en gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de lente ui, champignons en paprika toe en bak een minuut mee. Voeg dan de tomaten toe. Laat even alles sudderen tot tomaat uit elkaar begint te vallen. Voeg dan de bonen, de mais en de salsa toe en warm even goed door.
Giet alles in een ingevette ovenschaal. Bedek de schotel dakpansgewijs met de tortillachips en bedek de chips met de kaas.
Zet dit gedurende 10 – 15 minuten in de oven zodat de kaas kan smelten en kleuren.

Serveer met rijst, zure room en guacamole.

Print Friendly

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating