Nasi goreng ikan

Deze nasi is gemaakt met gerookte makreel in plaats van met vlees en krijgt daardoor een hele andere smaak. Ik gebruik altijd zilvervliesrijst in plaats van witte rijst, omdat het meer smaak en meer voedingsstoffen heeft, maar jij gebruikt natuurlijk gewoon de rijst die jij lekker vindt!

  • 150 g (zilvervlies)rijst;
  • 200 g gerookte makreelfilet;
  • 1 rode ui;
  • 1 paksoi;
  • 100 g sugar snaps;
  • 3 lente-uitjes;
  • 50 g taugé;
  • 2 eetl geraspte kokos;
  • olie om in te bakken;
  • 1 tl ketoembar, 1 tl djahé, 1 tl djintan, 0,5 tl koenjit (kurkuma) en chilivlokken naar smaak;
  • 1 knoflookteentje, klein gesneden;
  • 1 eetl ketjap manis;
  • peper en zout

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij ondertussen de makreel in stukjes (let op dat er geen graten meer tussen zitten). Snij de ui in grove stukken. Was de sugar snaps en de taugé. Snij en was de paksoi maar houd de groene delen apart van de witte delen. Giet de rijst af.

Verhit olie in een wok. Voeg de ui en de witte delen van de paksoi toe. Roerbak een paar minuten. Voeg dan eerst de knoflook en de sugar snaps toe. Roerbak weer even en doe dan ook de kruiden, de lente-ui, het groene deel van de paksoi en als laatste de taugé en de kokos in de pan en laat even bakken.

Daarna voeg je de rijst en de makreel toe. Roer dit goed door elkaar en laat warm worden op een iets lager vuur. Breng op smaak met ketjap, peper en zout.

Selamat makan!

nasi ikan 2

 

Print Friendly

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 ratings