Oma`s hachee

  • 500 g hacheevlees of runderlappen;
  • 300 g uien;
  • 2 theel. (riet)suiker;
  • 2 eetl. bloem
  • 5 dl. runder- of tuinkruidenbouillon van tablet;
  • 3 eetl. azijn;
  • 2 blaadjes laurier;
  • 3 kruidnagels;
  • 100 g. boter;
  • Peper en zout;
  • 2 sneetjes ontbijtkoek in blokjes.

Rundvlees op kamertemperatuur laten komen.
Als het nodig is eerst het vlees in grote stukken snijden. Uien schillen en grof snijden. Boter in de pan laten smelten en goed heet laten worden. Ondertussen het vlees bestrooien met peper.
Vlees in de pan doen en ca. 5 min. goed doorbakken.
Uien erbij doen met de rietsuiker en nog eens ca.3 min.doorbakken. Bloem erover strooien en goed doorroeren.
De bouillon even doorwarmen en voorzichtig bij het vlees gieten. Voeg ook de azijn toe.
De ontbijtkoek erbij doen.
De kruidnagels in een laurierblad steken en erbij doen.
Weer even goed doorwarmen en op een laag pitje 3 uur laten sudderen met deksel op de pan en af en toe door roeren. Proef of nog wat zout of peper moet worden toegevoegd.

Wanneer je dit met een snelkookpan klaar wilt maken: sla de bloem over en voeg 3 dl in plaats van 5 dl bouillon toe. Het vlees en de uien braad je het beste in een braadpan aan en laat daarna het geheel in 30 minuten gaar worden in de snelkookpan. Laat vervolgens de pan in 15 minuten  vanzelf afkoelen. Mocht het vlees dan nog niet gaar genoeg zijn, breng het geheel dan nog 5 minuten onder hoge druk.

Lekker met hutspot of rode kool en aardappels.

Print Friendly, PDF & Email

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 3 ratings