Orzo salade met aubergine en feta

  • 180 g orzo (pasta);
  • 1 aubergine, in blokjes;
  • 1 el olie
  • 1 pot geroosterde paprika’s (uitlekgewicht 350 g);
  • handvol pijnboompitten
  • 80 g fetablokjes op olie (bijv. Apetina classic);
  • eventueel gehalveerde cherrytomaatjes

Voor de dressing:

  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 1 el dille
  • 1 el basilicum
  • zout en peper

Kook de orzo al dente volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en giet af. Spoel af met koud water en laat uitlekken. Rooster de pijnboompitjes zonder olie in een koekenpan. Zet apart en bak de aubergineblokjes in dezelfde pan gaar (in een el olie). Dit duurt circa 12 minuten. Snij ondertussen de paprika’s in stukjes en maak de dressing.

Meng in een schaal de orzo, aubergine en paprika. Roer hier de dressing door. Verdeel voor het serveren de feta en de pijnboompitjes erover.

De salade is het lekkerste als deze lauwwarm is.

Print Friendly, PDF & Email

Recipe Rating

  • (3 /5)
  • 1 rating