Panzanella

Voor de croutons:
2 sneetjes oud witbrood;
olijfolie:
peper en zout.

Voor de salade:
1 rode ui, in ringetjes;
1 klein blikje kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt;
3 tl kappertjes;
10 zwarte olijven, in plakjes;
8 cherrytomaatjes, gehalveerd;
150 g geroosterde paprika uit pot, in stukjes;
½ komkommer in halve maantjes;
3 rijpe tomaten in stukjes;
6 el olie;
1 el azijn;
zout en peper;
10 blaadjes basilicum, gescheurd.

Verwarm de oven op 180 graden. Snij het brood in blokjes en besprenkel met de olie, peper en zout. Bak  20 minuten op de bakplaat.
Leg de uienringen een minuut in kokend water en giet af.
Meng alle ingrediënten (behalve de croutons en de basilicum) door elkaar in een grote schaal. Voeg vlak voor het serveren de croutons en de basilicumblaadjes toe.

Print Friendly, PDF & Email

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating