Pasta met romige mascarponesaus

  • 150 g volkoren pasta;
  • olie om te bakken;
  • 1 ui, gesnipperd;
  • 1 courgette, in halve schijfjes;
  • 1 paprika, in stukjes;
  • 250 g champignons, in schijfjes;
  • 2 tros- of romatomaten, in plakjes;
  • 150 g gare kipfilet in reepjes;
  • 125 ml mascarpone;
  • 1 tl rozemarijn;
  • 1,5 tl tijm;
  • peper en zout;
  • klein beetje kookvocht van de pasta;
  • eventueel een handvol pijnboompitjes.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar wat kookvocht voor de saus.

Rooster de pijnboompitten in een ruime wok of hapjespan, zonder olie. Neem uit de pan en houd apart. Verwarm de olie in de pan om te gaan bakken. Fruit de ui in de olie. Voeg de champignons en bak even. Voeg dan courgette en paprika toe en laat dit circa 10 minuten bakken; tot de courgette bijna gaar is. Voeg dan de tomaten toe en breng het geheel op smaak met de kruiden. Als de tomaten uit elkaar beginnen te vallen, voeg je de mascarpone en de kip toe. Meng er zoveel kookvocht door tot de saus een mooie dikte heeft (dat is dus niet veel). Warm dit goed op. Roer de pasta door de saus. Proef of het genoeg gekruid is en voeg indien nodig nog wat peper en zout toe.

Bestrooi voor het serveren met de pijnboompitjes.

Print Friendly

Recipe Rating

  • (4 /5)
  • 1 rating