Pastasalade met tapenade en salami

  • 150 g (volkoren) pasta (penne, farfalle of fusilli);
  • 300 g sperziebonen en/of doperwten;
  • 1 grote tomaat;
  • 8 zongedroogde tomaatjes op olie;
  • 1 el goede olijfolie;
  • 1 el wijnazijn (of citroensap);
  • 1 teentje knoflook;
  • 8-10 blaadjes basilicum;
  • 80 g salami (of cervelaat)

Kook de pasta, sperziebonen en erwten beetgaar. Spoel af met koud water. Laat goed uitlekken.

Maak ondertussen een tapenade door de tomaat in stukjes, 4 zongedroogde tomaatjes, olie, azijn knoflook en de helft van de basilicumblaadjes in een keukenmachine te mengen. Snij de overige zongedroogde tomaatjes, de salami en de overige basilicum in stukjes.

Meng alles in een grote schaal, laat minstens een uur intrekken in de koelkast en serveer koud.

Print Friendly

Recipe Rating

  • (4 /5)
  • 1 rating