Pastasalade met tomaat en mozzarella

  • 250g schelpjespasta
  • 2 zakjes verse basilicum (a 15 g)
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4-5 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 zak bosuitjes (3 stuks), in ringetjes
  • 4 tasty tom tomaten, in vieren
  • 2 zakjes minibolletjesmozzarella (kaas, a 125 g), uitgelekt

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pureer 1 zakje basilicum met de knoflook, het citroensap, de olijfolie en 2 eetlepels water tot een dressing. Voeg zout en (versgemalen) zwarte peper naar smaak toe. Giet de pasta af en meng meteen in een schaal met de dressing, laat minstens 20 min. afkoelen. Scheur de rest van het basilicum in stukken. Schep vlak voor het serveren de bosui, de tomaat, de mozzarella en het basilicum door de salade. Breng de salade op smaak met zout en peper.

 

Bron: Allerhande

Print Friendly

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 ratings