Pastasalade met tonijn en sperziebonen

Lekkere salade met warm weer. Begin op tijd met het koken van de sperziebonen en pasta, zodat de salade genoeg tijd heeft om af te koelen en lekker koud is.

  • 150 g spiralli of fusilli;
  • 250 g schoongemaakte, gehalveerde sperziebonen;
  • 3 trostomaten, in partjes;
  • 1 blikje tonijn op olijfolie;
  • 1 eetl kappertjes;
  • zest en sap van 1/2 citroen;
  • 1,5 lepel mayonaise;
  • peper en zout;
  • chiliflakes.

Kook de pasta gaar, giet af en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken. Kook de sperziebonen gaar (ik kook ze 15 minuten, maar dit kan korter naar smaak), giet en spoel af. Laat ook uitlekken en meng met de pasta. Laat dit koud worden in de koelkast.
Een half uur voor je gaat eten, neem je dit uit de koelkast. Giet de olijfolie van de tonijn en vang op. Meng de tonijn stukken door de pasta. Voeg ook de kappertjes, het sap en de zest van de halve citroen erbij. Meng goed door. Voeg daarna de mayonaise toe (om het wat romiger te maken) en breng op smaak met peper, zout en chiliflakes. Meng als laatste de tomaten erdoor.
Voeg eventueel nog wat van de opgevangen olijfolie toe.

Ook lekker met stukjes gedroogde tomaat in plaats van de kappertjes.
Op een luie dag, meng ik er twee eetlepels citroensap uit een flesje door in plaats van zelf de citroen persen…

Print Friendly

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 ratings