Peperonata

  • Olijfolie;
  • 1 ui;
  • 1 teentje knoflook;
  • 3 paprika`s (1 rood, 1 groen, 1 geel);
  • 3 roma-tomaten;
  • rozemarijn;
  • oregano;
  • tijm;
  • zout en peper.

Olijfolie heet laten worden in een braadpan en dan gesnipperde ui en gesneden knoflook toevoegen. Zodra ui glanst, paprika’s in stukjes gesneden toevoegen en een paar minuutjes mee laten bakken. Dan kruiden naar smaak toevoegen en roeren. Vervolgens de ontvelde en in stukjes gesneden tomaten hierbovenop leggen. Dit ongeveer een uur zacht laten sudderen met deksel op de pan en zonder te roeren! Daarna deksel van de pan en op hoger vuur blijven roeren tot het meeste vocht verdampt is. Heerlijk bij vlees en brood.

Print Friendly

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 ratings